Naturālie Vīni

Tīra garšā bez piedevām

Nu ko lai iesāk ar progresu vīna radīšanas procesā?! Stabilizējošas piedevas, filtrācija, tehnoloģiskie standarti… Vai tiešām īsts vīns bez tā nav iedomājams? Dabisko vīnu filozofijās adepti uzskata, ka šo dabas dāvanu nevajag uzlabot un sabojāt (kas šajā gadījumā ir viens un tas pats) ar modernām tehnoloģijām. Īsts vīns ir nevainīgs, gluži kā dabas stūrītis, kur vēl neviens nav spēris kāju. Tā garša ir dabiska, sulīga, spilgta, un to nav mainījušas nekādas piedevas.

Dabiskais vīns ir kā dabas mūzika, bet vīndaris – talantīgs diriģents, kas palīdz atvērties šai garšas melodijai

Dabiskā (natural) vīndarīšana nav juridisks jēdziens. Tas nav sinonīms organiskai vai biodinamiskai vīndarīšanai, lai gan principi daudzās lietās sakrīt. Taču dabiskais vīns – tas ir kaut kas nedaudz sarežģītāks. Tā ir filozofija, pasaules uzskats, dzīvesveids…

Mēs ar patiesu cieņu attiecamies pret dabisko vīnu ražotājiem, uzturam ar viņiem ciešus kontaktus un nogādājam Latvijā lieliskus šīs produkcijas paraugus.

Atverot dabiskā vīna pudeli, ko esat iegādājies Noble Wine, jūs varat būt pārliecināts:
  • vīnogas, no kurām spiesta sula šim vīnam, tika novāktas ar rokām;
  • fermentācijā iesaistījās tikai dabiskie raugi, kas atrodami pašās vīnogās, un nekādi “laboratorijas sasniegumi”;
  • dievīgais šķidrums, kas pašreiz no pudeles līst jūsu glāzē, nesatur pievienotus enzīmus vai citas piedevas, ar ko tik dāsni aizraujas daudzi modernie vīndari;
  • šī vīna ražošanā nav izmantoti sulfīti vai, īpašā gadījumā, to ir ļoti maz (ne vairāk kā  30-50 mg uz litru). Daudzi uzskata, ka no sulfītiem nav iespējams atteikties – vīns neglabāsies ilgi un zaudēs savu stabilitāti. Taču tā nav;
  • vīns radīts tāpat kā senatnē, kad vīndarus vēl nebija sasniedzis progress: bez filtrācijas, balināšanas un citām manipulācijām;
  • visticamāk, vīns ticis izturēts vecās mucās, kuru koksne vairs neatstāj iespaidu uz dzērienu un nepiešķir tam ozola koksnes aromātus.
Visus dabiskos vīnus, ko mēs jums piedāvājam, esam paši degustējuši. Ar visu atbildību - iesakām!